Anna Bergfors

Om mig

Jag heter Anna Bergfors, jag är född 1969 och bosatt i Eskilstuna, eller Älsklingstuna som jag säger. Jag brukar presentera mig som inspiratör, litteratör och estradör även om det ibland känns lite pretto eller gammaldags.

Ordet litteratör är ett äldre ord för författare eller skribent och jag hade knappt hört det tidigare men när jag snubblade över det så tyckte jag att det passade så bra i presentationen av mig; jag älskar nämligen att skriva.
Jag brukar snarare kalla mig för skribent (även om jag skrivit en bok och skulle kunna kalla mig författare) men hur som haver så är jag en skrivande människa.

Jag har skrivit en bok som heter ”Jag. Har. Inga. Ord. Kvar” (2020), som handlar om att vara anhörig till en person med missbruksproblematik.
Jag har länge älskat att skriva och anledningen till att jag startade min livsstils- och modeblogg www.fashionforfiftyish.com var att jag älskar att skriva och uttrycka mig i det skrivna ordet (och jag tycker om fashion, kläder, skor, design och estetik).

Jag skriver även här på min blogg om smått och gott från min verksamhet.
Nu drömmer jag om att skriva en ny bok och jag har börjat på en barnbok där mina barnbarn har huvudrollen tillsammans med en massa andra barn.

En annan dröm jag har är att vara frilansskribent för olika livsstilstidningar eller varför inte gästskribent i någon tidning?
Jag skriver dessutom Standup och Poetry Slam.

Det kanske verkar lite högtravande att kalla sig estradör men precis som med litteratör så tyckte jag att det var ett passande ord och beskrivning för vad jag är.
Jag är och har alltid varit en estradör.

Jag tillhör nämligen den gruppen som ÄLSKAR att stå på scen och prata inför andra. Jag har spelat teater sedan barnsben och just detta att stå på scen har format mig och stärkt mig som människa.

Det ger mig en sådan tillfredsställelse att framföra och förmedla budskap och få andra människor att lyssna, bli berörda, roade eller inspirerade.
Just nu blir det inte mycket skådespeleri för min del men jag kommer antagligen alltid ha en längtan tillbaka till teaterns tiljor.
Men jag får utlopp för min längtan att stå på scen genom att föreläsa, ta uppdrag som konferencier/moderator/samtalsledare, köra Standup och Poetry Slam.

Mitt tredje ben handlar om coaching. Detta är ganska nytt för mig och har utkristalliserats över tid.
Jag är dels Anhörigcoach, en livsstilscoach för just anhöriga och dels Föredragscoach, coachen som lär dig att glänsa på scen och vässa ditt föredrag.

Eftersom jag vill försöka inspirera andra till att bli den bästa versionen av sig själva så har jag även en podd tillsammans med några vänner som heter Poddjuntan Inspirerar. Vi släpper ett avsnitt varje vecka och har gjort det sedan starten hösten 2018.

Tveka inte att kontakta mig om du undrar över något eller om jag kan hjälpa dig på något sätt🌟