Anna Bergfors

Fattig men fri-att leva sin dröm

Jag är fattig men fri!

Det är kanske lite överdrivet av mig att säga att jag är fattig, alltså ekonomiskt fattig, men det jag menar är att även om jag inte är rik på pengar så är jag rik på frihet.

Sedan jag sa upp mig från en fast heltidstjänst 2020 har jag frilansat i mitt soloföretag och haft en del kortare, tillfälliga anställningar, vilket har inneburit att jag haft relativt låga inkomster. Sedan förra hösten jobbar jag som projektanställd på 50 % i Eskilstuna kommun vilket innebär att jag får en månadslön för en deltidstjänst varje månad. Inte några fantasisummor men jag hankar mig fram ekonomiskt plus att jag har en del jobb på företaget; jag frilansar för riksteaterföreningen i Eskilstuna och för tidningen Narkotikafrågan.

Det jag har gjort är att jag har dragit ner på de kostnader jag kunnat dra ner på för att rätta munnen efter matsäcken som man säger. Jag har alltid varit sparsam och försiktig med pengar så det har inte varit någon stor sak eller uppoffring.

För jag är fri!

Jag har min frihet att själv välja hur mina dagar ska se ut, hur jag ska lägga upp dagarna och vad jag ska göra, i mycket hög utsträckning.

Även om jag är anställd till viss del så har jag stor flexibilitet att arbeta i princip när och var jag vill. Självklart behöver jag förhålla mig till vissa möten och träffar men det funkar bra. Jag kan välja om jag vill jobba på dagtid, kvällstid eller helger och jag kan i princip jobba vart som helst då jag använder dator och mobil som mina främsta arbetsverktyg.

Jag är fri!

Jag har alltid värderat friheten högt (även om jag haft en fast heltidsanställning i 12 år som jag trivdes med) men detta att vara sin egen är oerhört viktigt för mig. Jag är fri att hoppa på roliga och spännande uppdrag, jag har stor variation i mitt arbetsliv och jag gör saker jag stortrivs med inom alla mina uppdrag.

Jag brukar säga till folk jag träffar att jag lever min dröm.

 

Vad betyder frihet för dig?

Lever du din dröm?

 

/Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *