Anna Bergfors

Bättre sent än aldrig- äntligen är min logga klar!

Bättre sent än aldrig brukar man säga och äntligen har jag en logga till mitt varumärke!

Jag har haft mitt soloföretag i exakt 3 år nu, startade det i augusti 2020, mitt under pandemin.

Samma år skaffade jag denna hemsida som har mitt namn som namn.

När man har sitt namn, sig själv, som varumärke så tycker jag att det är svårt med logotyper så nu är jag så glad över att jag äntligen har en logga som jag dessutom är så nöjd med!

Min logga är skapad av en ung tjej som heter Nadja Svensson som är från Eskilstuna där jag bor. Jag träffade Nadja förra året i samband med att jag föreläste för några ungdomar i ett program som heter Ung drive som syftar till att inspirera och stötta unga i att starta företag.

Nadja är mycket konstnärligt lagt och väldigt skicklig på grafik, design och form.

Under processen fick Nadja ganska fria händer att skapa en logga som passar mig och jag måste säga att loggan hon gjorde till mig överträffar mina förväntningar.

Det jag gillar extra mycket är flexibiliteten, att jag kan använda loggan som en helhet och visa, med illustrationer, mina olika verksamheter.

Fjäderpennan för skribenten, mikrofonen för föreläsningar och den hjälpande handen för coachning.

Men jag kan även välja att bara använda en illustration i taget, om jag exempelvis vill lyfta något som rör mig som skribent så kan jag använda illustrationen för det, utan de andra.

Men det som tilltalar mig allra mest är det estetiska, det konstnärliga med loggan. Den är gjord med eftertanke och en spegling av mig och min verksamhet.

Jag slipper använda fotobanksbilder som visserligen kan vara fina men så allmängiltiga…

 

Hur tänker du om detta med loggor?

Är det viktigt för företagare?

Har du en logga?

/Anna

 

2 reaktioner på ”Bättre sent än aldrig- äntligen är min logga klar!”

  1. Som helhet en bra tanke med tre loggor som kan användas separat eller tillsammans. Mikrofonen är perfekt och bra att den är större än de andra två när man ser dem tillsammans – tråkigt om alla skulle vara lika stora på en rad. Men jag tycker att händerna på bilden med den hjälpande handen är för små. Kan man typ ”zooma in” så att händerna blir större och mindre av armarna syns? Sen undrar jag varför handen som håller i pennan är helt svart. Din hand är ju inte det. Tänker att konstnären ville ha en kontrast men räcker det inte med bläckhornet och kanske tröjärmen som kunde vara randig eller nåt? När nan ser alla tre tillsammans blir det svarta så mörkt i förhållande till bilden med hjälpande hand. Jag är van att jobba tillsammans med en designer och med små ändringar kan det första förslaget bli ännu bättre… Och lycka till med din verksamhet framöver – det verkar ju fungera riktigt bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *