Anna Bergfors

Så skriver du en bok!

Någon gång har jag hört att var tredje svensk drömmer om att skriva en bok.

Jag vet inte var den siffran kommer från eller om den är sann.

Men jag vet att många människor vill skriva och tycker om att skriva.

Många drömmer om att ge ut en bok men det är relativt få som faktiskt gör det.

Ett skäl är nog att det stannar vid just en dröm, för i ärlighetens namn så krävs det en del jobb för att få ihop en bok. Ett annat skäl är kanske att man tror att det är väldigt svårt att bli utgiven, vilket kan vara sant.

Därför handlar det här inlägget om att du kan absolut ge ut en bok, om du vill, även om du inte blir utgiven av ett traditionellt förlag.

 

Alla har en viktig berättelse att berätta och det skulle jag säga är steg ett för att det ska bli en bok.

Jag tror att de som vill ge ut en bok vet sin berättelse, de vet vad boken ska handla om. Den är liksom klar, i alla fall i huvudet.

Jag tänker så här: om man har en viktig berättelse att berätta så kan det vara så att andra människor också vill ta del av den. Men det som är allra viktigast det är att du vill låta andra ta del av din berättelse och acceptera att alla kanske inte kommer att älska den lika mycket som du. Men glöm inte att det är din berättelse och ibland räcker det med att den faktiskt blivit en bok, inte att den har tusentals läsare.

Så börja skriv, eller fortsätt skriva på din berättelse om du redan börjat, skriv färdigt din berättelse så kan den bli en riktig bok, en publicerad bok.

 

Nu för tiden är det ganska enkelt och inte så kostsamt att ge ut en bok om du vill göra som jag gjorde med min bok; egenutgivning.

Självklart kan du försöka få din bok utgiven av ett bokförlag som då står för alla kostnader och viss marknadsföring, men om du blir refuserad så finns det andra vägar, som egenutgivning.

Läs mer om egenutgivning i blogginlägget Ge ut din bok med egenutgivning- så här gör du genom att KLICKA HÄR.

 

Lycka till med din viktiga berättelse!

/Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *