Anna Bergfors

Gott slut och gott nytt!

Gott slut på 2021 och gott nytt 2022 önskar jag dig som läser min blogg.

Idag är det onsdagen den 29/12-21 och året lider mot sitt slut och även om ordet ”lider” kan uppfattas negativt tänker jag att varje år är som en ny ring på livets träd och att varje ring skapar utveckling och förändring.

Alla erfarenheter, allt vi är med om påverkar och formar oss, eller hur?

Även om det känns spännande och förväntansfullt med ett nytt kommande år så behöver vi ta med oss vår historia in i framtiden, i viss mening.

Jag tänker att dåtid, nutid och framtid hör ihop.

Vi kan använda och dra nytta av vårt tidigare liv, allt vi gjort och upplevt för att bli ännu bättre människor. Missförstå mig rätt nu, jag menar inte att vi inte är tillräckligt värdefulla eller viktiga, jag menar att vi bör sträva efter att bli den bästa versionen av oss själva, på alla plan.

Vi behöver vara hälsosamma, starka, snälla, omtänksamma och generösa både mot oss själva och andra, och ett sätt att bli detta är att titta i backspegeln och ta lärdom av det som varit.

Har jag varit snäll mot mig själv? Har jag varit generös mot andra? Har jag prioriterat min hälsa? Har jag varit hjälpsam mot någon?

Om svaret är Nej så är det dags att fundera på hur du kan förändra detta och använda denna tid på året för reflektion över det som varit för att ge dig själv något nyårslöfte för förändring.

Har du inte prioriterat din hälsa genom att motionera? Lova dig själv att börja!

Har du varit hård mot dig själv och klankat ner på dig själv? Lova att sluta med det och utveckla din självkänsla.

Har du hjälpt någon? Om inte, bestäm dig för att hjälpa andra!

Det finns så många områden i livet som vi kan bli bättre på i meningen bli en bättre människa både för sig själv och för andra.

Det är du som väljer men livet är för kort för att inte levas fullt ut.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du kan välja ett liv 2022 fyllt av kärlek, vänskap, glädje och positivitet!

/Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *