Anna Bergfors

Gästspelar hos kommunen…

En sak som jag verkligen gillar med att frilansa och därmed äga min tid är att jag kan hoppa på oväntade och oplanerade arbetsuppgifter och just nu är jag och gästspelar hos Eskilstuna kommun. 

Jag blev tillfrågad om att hoppa in på ett 5 månaders vikariat på 50 % på Eskilstuna kommuns Kultur och fritidsförvaltning där jag började 1/10 i år.

Men jag jobbar inte med kultur, trots att jag är på en Kultur- och fritidsförvaltning…

Jag är vikarierande samordnare för en satsning som heter Trygga Unga och denna satsning utgår från en samverkan mellan flera förvaltningar i kommunen, bland andra socialförvaltning, barn och utbildning och andra förvaltningar.

Just samverkan är vad satsningen handlar om, att kraftsamla alla aktuella aktörer i ett samhälle för att öka tryggheten.

Denna satsning är ett sätt att jobba långsiktigt och strategiskt med syfte att verka förebyggande för målgruppen unga mot utanförskap, missbruk och kriminalitet.

Frågor som står högt på agendan i de flesta kommuner i landet.

En intressant aspekt för min del är att jag skrev en artikel om denna satsning i början av 2021 på uppdrag av den nationella tidningen Narkotikafrågan och du kan läsa artikeln genom att KLICKA HÄR.

Jag är placerad på Kultur- och fritidsförvaltningen i deras lokaler på Faktorigatan i Eskilstuna och varje gång jag kommer till jobbet så slås jag av skönheten i byggnaden vi sitter i!

Och dessutom har jag denna fina utsikt från mitt kontor…

 

Jag är lyckligt lottad på många sätt!

Jag har ett arbete som jag trivs med och som är så viktigt!

Vad är egentligen viktigare än att våra barn och unga ska må bra och växa upp med goda levnadsförhållanden inom alla delar i deras liv och känna trygghet och framtidstro.

/Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *