Anna Bergfors

NBV Öst arrangerade digital föreläsning om att vara anhörig

I tisdags, den 9/3-21, arrangerade NBV Öst och jag en digital föreläsning utifrån min bok om att vara anhörig till en person med missbruksproblematik.

Föreläsningen var kostnadsfri för åhörarna och det var ett 30-tal personer som deltog.

Jag inledde föreläsningen med att läsa några texter ur min bok, sedan berättade jag om mina erfarenheter av att vara anhörig och sista delen var avsedd för frågor från åhörarna och det är alltid en stor mängd frågor så det märks att det finns ett stort behov av att prata om dessa frågor.

Även om jag föredrar att föreläsa fysiskt så fungerar det bra med digitala föreläsningar tycker jag och här ser du mig i min hemmabyggda studio (läs vardagsrummet).  

En dator med uppkoppling i rätt höjd, hörlurar med microfon, boken och min mindmap är vad som krävs för denna föreläsning.

Jag föredrar att berätta ganska fritt när jag föreläser men jag behöver en mindmap för att verkligen inte missa något vilket är lätt hänt om man blir nervös. Nu har jag visserligen föreläst ganska mycket så jag blir inte särskilt nervös men man vill ju inte missa något viktigt och då är det bra med lite stödord…

Tack NBV Öst och Ulrika Hagen för att ni arrangerade denna viktiga föreläsning!

/Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *