Anna Bergfors

Följ med en (mig) tentavakt på Mdh

Eftersom jag har haft svårt att få snurr på företaget rent ekonomiskt så har jag skaffat några extrajobb och ett av dem är som så kallad tentavakt på Mälardalens högskola (Mdh).

Jag är främst stationerad på Mdh här i Eskilstuna där jag bor, men Mdh har även ett campus i Västerås och inte nog med det: Mdh ska bli Mdu, dvs universitet vilket är superkul!

Mdh i Eskilstuna är helt ny och det är så fint på vår högskola tycker jag!

Just nu är det så kallade tentaveckor och då blir det mycket jobb för oss tentavakter.

Så här kan det se ut utanför en tentalokal med information till studenterna så de går till rätt lokal.

Vissa dagar kan vi ha 3-4 olika tentor och det gäller att alla hittar till rätt lokal i rätt tid.

Eftersom det är coronatider så sker vissa tentor digitalt och vissa på plats på skolan med mycket anpassningar för att minimera smittorisken.

Vi använder oss av många olika lokaler exempelvis för att dela upp studenterna i flera små grupper än att samla så många som möjligt i en lokal.

Ibland jobbar vi tentavakter som korridorsvakter och håller koll på studenternas toalettbesök.

När en student som skriver tenta ska gå på toa så ska de visa legitimation, de får inte ta med sig väska eller jacka in på toaletten och vi håller koll på hur länge de är på toaletten samt kollar toaletten efter deras besök.

Det låter kanske överdrivet men ett av våra främsta syften och uppdrag som tentavakter är att förebygga och motverka fusk. Även om de flesta inte fuskar så finns det enskilda individer som gör det och det är inte schysst eller rätt.

Studenterna blir till och med anvisad vilken toalett de ska använda…

 

En sak som är roligt med jobbet (förutom att jag får vara i högskolans fina lokaler och har trevliga kollegor) är alla möten med studenterna.

Det är en härlig och kreativ miljö att jobba i och i framtiden drömmer jag om att få uppdrag som gästföreläsare på skolan…

/Anna

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *