Anna Bergfors

Tack Eskilstuna och Strängnäs för anhörigveckan!

Under vecka 40 äger den så kallade Anhörigveckan rum runt om i Sverige och den 6 oktober är det den nationella anhörigdagen.

Denna vecka och dag syftar till att uppmärksamma anhörigas livssituation och eftersom jag är anhörig, och har skrivit en bok om att vara anhörig till en person med missbruksproblematik så tycker jag att det är en viktig vecka och viktig dag.

Dock är man ju anhörig dygnet runt, året om, men det är bra att anhörigas situation uppmärksammas då anhöriga ofta är en tyst grupp, och särkilt anhöriga till personer med missbruksproblematik.

Eftersom jag är öppen med min situation och har skrivit en bok om mina erfarenheter så är jag flitigt anlitad som föreläsare i detta ämne.

Under vecka 40 har jag haft två föreläsningar; en digital som Strängnäs Kommun och deras anhörigstöd anordnade och en fysisk i Eskilstuna kommun som stödverksamheten Vägen anordnade.

Det var ett 80-tal personer som tog del av mina föreläsningarna och jag tycker det känns fint att få dela min berättelse och höra andra berätta om sina erfarenheter.

Det finns ett stort behov av att prata om dessa frågor för anhöriga och jag blir alldeles varm i bröstet av dessa fina möten och samtal som uppstår när vi vågar  lyfta på locket, när vi förstår att vi är inte ensamma.

Tack Eskilstuna och Strängnäs för att ni uppmärksammar denna grupp!

 

/Anna

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *