Anna Bergfors

Standupkurs med Ami Hallberg Pauli på Norra Brunn

Innan corona bröt ut började jag med standup och hann köra lite innan alla scener stängdes ner, så nu när samhället börjar öppna upp igen så har jag tagit upp detta igen.

Att jag började med standup är lite av en slump, för jag har aldrig sett mig som en särskilt rolig eller komisk person.

Jag tycker själv att jag har jättetråkig humor och svårt att förstå skämt så jag blev väldigt förvånad när jag upptäckte att mina texter var roliga.

Det var så att jag satt och skrev i något sammanhang som jag inte minns nu, och när jag skrivit klart så insåg jag att det jag skrivit var roligt, humoristiskt.

Jag tyckte i alla fall att mina texter var roliga och det är ju en bra början.

Jag blev som sagt förvånad men glad och tänkte att ”jag är ju rolig, jag kanske ska börja med standup”…

Sagt och gjort, jag började skriva för standup och anmälde mig till en sommarkurs med komikern Lena Frisk på Skurups Folkhögskola under en vecka sommaren 2019.

Sen körde jag  10-15 gig på olika klubbar för rookies, nybörjare och tyckte att det var hemskt men kul.

Även om jag gillar att stå på scen så är standup speciellt, och jag måste säga att det är med skräckblandad förtjusning jag går upp och kör standup, varje gång.

Men det finns bara ett sätt att komma över sin nervositet och bli bättre och bättre och det är att öva och köra inför publik.

Öva, öva, öva och köra, köra, köra så det jag gör nu är att jag går på kurs igen, denna gång med Ami Hallberg Pauli på Norra Brunn i Stockholm.

Ami har lång erfarenhet av att stå på scen och köra standup och hon är riktigt bra tycker jag.

Både som lärare och komiker och jag ser fram emot våra träffar som pågår hela hösten.

(foto på Ami taget av Ulrika Campbell).

Kolla gärna in Amis hemsida genom att KLICKA HÄR!

För att bli bra på standup så behöver man verktyg, man behöver lära sig hur man bygger upp sina rutiner, sina skämt, vad som funkar och inte funkar inom standup.

Det är ju en sak att vara superbra på att berätta roliga historier på festen och något annat att leverera roligheter på standup-scenen…

Under hösten har jag dels gått en grundkurs med Ami och nu går jag i masterclass som innebär att vi har 4 kursdagar och där emellan har vi uppspel.

Kursen hålls på Norra Brunn i Stockholm och det känns så kul att vara på just Norra Brunn då min dröm är att på sikt få köra där ”på riktigt”.

Ami har även skrivit en bok som jag verkligen kan rekommendera alla som vill syssla med standup eller vill utveckla sin komiska ådra, den heter Standup handboken.

Söndagen den 5/12-21 har vi avslut med uppspel på Norra Brunn så om du är i Stockholm och vill se mig och mina grymma kurskamrater köra standup så kom vetja!

(kolla mitt kalendarium för mer information).

Och om du inte kan vänta så kan du alltid besöka min nya humoristiska Youtubekanal som heter Standup med Anna Bergfors aka Miss Farmor genom att KLICKA HÄR!

 

/Anna

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *