Anna Bergfors

Föreläsningar på vårt nya Universitet

För några veckor sedan var jag inbjuden till vårt nya Universitet Mälardalens Universitet för att föreläsa utifrån mina erfarenheter som anhörig till en person med tidigare missbruksproblematik.

Jag föreläste både på Campus i Västerås och på Campus i Eskilstuna där jag bor.

Det är min mamma som målat illustrationerna i min bok och även om jag såklart är partisk så tycker jag att de passar så bra till detta sammanhang, och dessutom tycker jag att denna rollup som jag brukar ha när jag föreläser, är så fin med mammas illustration.

I min föreläsning pratar jag om mina erfarenhet och läser några av texterna ur min bok och mitt främsta syfte med föreläsningarna är att skänka tröst.

Att anhöriga ska känna att de är inte ensamma, det finns hjälp att få, både för dig som anhörig och för din anhörige.

Skam och skuld, oro och ångest, medberoendeproblematiken och känslan av maktlöshet är ofta centralt för anhöriga och något jag pratar mycket om i meningen att jag berättar hur det var för mig och hur man kan hitta strategier för att inte själv gå under.

Eftersom Universitet även har internationella studenter så tog jag med både den svenska och den engelska versionen av min bok även om föreläsningarna var på svenska.

 

Tack Mälardalens Universitet ANDT samordnarna i Eskilstuna kommun och Västerås stad för att ni anordnade dessa föreläsningar!

/Anna

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *