Anna Bergfors

Hjälp mig hjälpa anhöriga

Jag vet inte om jag hjälper någon med min bok ”Jag. Har. Inga. Ord. Kvar”, en bok om att vara anhörig till en person med tidigare missbruksproblematik.

Men jag vill tro att jag faktiskt hjälper någon på något sätt.

Att min bok gör skillnad för andra, att den betyder något för läsaren.

Precis som den betyder mycket för mig.

När jag bestämde mig för att publicera en bok om att vara anhörig så tänkte jag att om en mamma eller pappa eller syster eller bror kan känna tröst av boken så är det värt allt. Värt att vara öppen med något jag känt så mycket skam och skuld inför, något jag inte kunnat prata öppet om.

Det var inget lätt beslut att ge ut boken men det var rätt beslut och detta har jag förstått utifrån all den positiva respons jag får av mina läsare. Många av mina läsare är dessutom mammor, pappor, systrar och bröder till en anhörig med missbruksproblematik, som lever i helvetet på jorden många gånger.

Jag önskar ingen att hamna i en situation som anhörig till någon med missbruksproblematik för det är en oerhört påfrestande och jobbig tillvaro fylld av oro, stress och ångest.

Min bok säljer inte av sig själv och det är här DU kommer in i bilden för DU kan hjälpa mig att hjälpa på ett ganska enkelt sätt.

Du kan berätta om min bok för andra, du kan tipsa om boken.

Du kan be ditt lokala bibliotek att köpa in min bok och du kan dela mina inlägg som handlar om boken via sociala medier.

 

Tack för din hjälp och tack för att du läser min blogg.

 

/Anna

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *