Anna Bergfors

Poesievent med Anna * 3

För några år sedan bilades estradpoesitrion Anna* 3 här i Eskilstuna, en grupp lokala, kvinnliga poeter som skriver och framför poesi.

Att vi heter Anna * 3 beror helt enkelt på att vi heter Anna alla 3 och gruppen består av mig, Anna Enbom och AnnaMi Skoog.

Estradpoesi är en slags performance där poeter skriver och framför sina egna texter.

Vi har bland annat deltagit i lagtävlingar i Poetry Slam  (vi vann silver 2022) och framför vårt poesiprogram på lite olika platser runt om i landet.

 

Under våren genomförde vi några event där vi bjöd in allmänheten till att skriva och framföra sina texter för varandra vilket var superkul.

Vi hade dessa event i två bostadsområden som heter Årby och Fröslunda här i Eskilstuna.

Vi inledde eventet med att bjuda på några smakprov ur vår repertoar som estradpoeter och därefter fick deltagarna jobba i workshops med skrivövningar för att komma igång med att skriva egna texter.

När vi var klara med det så gjorde vi några ”stå-på-scen-övningar” innan vi framförde våra texter för de andra deltagarna och vi blev så glada över att alla ville dela sina texter.

Vi var även mäkta imponerade över deltagarnas texter. Alla skrev utifrån sina förutsättningar och det var så många bra och tänkvärda texter som skrevs och framfördes under eventen kan jag lova!

Vi hoppas verkligen att vi ska få möjlighet att genomföra fler skrivarevent då alla har en viktig berättelse att skriva och framföra!

/Anna

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *