Anna Bergfors

Mina 15 minuter i rampljuset

Du som följer mig har säkert inte missat att jag varit med i TV!

I lördags, den 2/1-21, deltog jag i TV 4 morgonsoffa för att prata om min bok ”Jag. Har. Inga. Ord. Kvar” som handlar om att vara anhörig till en person med missbruksproblematik.

Jag var superglad och supernervös för detta men jag tyckte att det gick bra.

Jag tänkte innan jag gick in i studion att jag måste behålla lugnet, lyssna på frågorna och svara sakligt och uppriktigt på programledaren Anna Brolins frågor.

Jag måste säga att Anna var oerhört professionell och lätt att prata med, det märks att hon har stor erfarenhet av att delta i TV och vara programledare.

En sak som jag hade stora problem med innan var frågan Vad ska jag ha på mig!?

Jag är väldans fåfäng och jag ville verkligen se så bra ut som möjligt i TV.

Man vill inte vara för uppklädd men inte heller för casual så jag tänkte att jag ska ha en outfit som jag skulle kunna ha när jag föreläser, en snygg och stilfull outfit med riktigt snygga skor (jag kollar alltid vad andra har för skor när de sitter i TV-soffor och de har oftast snygga skor).

Jag valde min blommiga blus från Gina Tricot med mina mörkblå byxor från Lindex och på fötterna hade jag ett par mörkblå stövletter från Tommy Hilfiger.

Dessutom hade jag såklart mina turstrumpor på fötterna, men de syntes inte och det spelar ingen roll för även om de är snygga och jag gärna visar dem så har de en annan mening, ett annat syfte, de är ju mina turstrumpor som jag har när jag föreläser om min bok…

Jag hade naglar och läppstift i samma nyans som blommorna i blusen och jag blev nöjd med outfiten, jag kände mig bekväm och snygg.

Claes följde med till Stockholm och vi körde bil eftersom vi skulle vara på plats ganska tidigt.

Jag är alltid så nervös att jag ska komma för sent och missa viktiga saker så vi gick upp redan kl.5.00, och dagen innan tänkte jag att jag skulle lägga mig tidigt för att vara pigg och fräsch i TV men det gick sådär…

Jag har nog aldrig sovit så lite och så dåligt som natten innan!

I bästa fall sov jag 2-3 h för det gick bara inte att sova. Jag var helt pigg och uppspelt, ni vet som man var dagen innan julafton när man var barn, eller när man skulle åka utomlands och flyga flygplan.

Så när klockan väl ringde kl.5.00 så var jag helt slut men det gick hur lätt som helst att kliva upp trots det (och jag kan lova att jag somnade tidigt på lördagskvällen…).

Efter TV inslaget så fick jag oerhört mycket respons från både människor jag känner och människor jag inte känner och jag är helt överväldigad av all positiv respons och feedback jag fått!

Det känns verkligen som att min önskan att skänka tröst genom boken och min berättelse har uppfyllts med råge.

Jag är såklart glad och tacksam för all respons men det som känns extra bra är när andra anhöriga mammor, pappor, syskon, mor- och farföräldrar kontaktar mig och tackar för att jag pratar så öppet om denna fråga som är djupt förknippad med skam och skuld.

OM du vill se TV-inslaget så kan du KLICKA HÄR!

OM du vill veta mer och kanske köpa min bok så kan du KLICKA HÄR!

Jag vet inte om du känner till uttrycket ”Mina 15 minuter i rampljuset” som är rubriken på detta inlägg. Det var den amerikanska kultfiguren Andy Warhol som på 60-talet myntade uttrycket ”In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes”.

Vi får väl se vad mina 15 minuter i rampljuset leder till men oavsett så är jag väldans stolt över att jag skrivit denna bok som inte bara tröstat mig.

 

Ha en bra dag och glöm inte bort att du är inte ensam!

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *