Anna Bergfors

Bokrecension från @sarasbokhyllor av min bok

En väldigt rolig sak med att skriva en bok är bokrecensioner!

Och ni förstår säkert hur glad och rörd jag blev när jag fick denna recension av min bok ”Jag. Har. Inga. Ord. Kvar” av en bokbloggare som heter @sarasbokhyllor som du hittar på Instagram:

 

” I den här boken får vi ta del av livet som mamma till en missbrukande son.

Det är korta texter där vi får glimtar av hur det kan vara. Det är inga försköningar utan rakt och ärligt men ett otroligt fint språk med illustrationer som fördjupar känslan. Vackert, smärtfyllt och helande om att förlora sitt barn till missbruk.

Det här är en bok som nog skänker tröst och ger förståelse för hur det kan kännas. Hon skriver sig rakt in i hjärtat på mig. Jag har svårt att se att någon kan läsa denna bok och inte bli berörd.

Det här är kanske främst en bok för anhöriga men även de som inte har en anhörig som missbrukar kan läsa denna för förståelse och insikt. Och även för att förstå att det finns något annat bortom mannen eller kvinnan du ser på en parkbänk. Det finns en människa där bakom och en familj.

Om att känna skam och skuld. Om att inte känna skam och skuld. Om att inte leta syndabockar. Om tröst. Om att planera för sitt barns begravning. Om att fundera. Om att säga som det är. Om att ha slut på ord. Om ett ämne man kanske inte tar upp på fikarasten. Om att våga berätta.

Jag vill avsluta med detta citat från författaren: ”Denna prosasamling hjälper inte min son ur sitt missbruk men den hjälper mig att andas”. Det är väldigt fint”.

@sarasbokhyllor

Om du inte redan följer Sara på Instagram så kan jag verkligen rekommendera dig att göra det!

 

Tack Sara för en fin recension där stycket ”Det här är kanske främst en bok för anhöriga men även de som inte har en anhörig som missbrukar kan läsa denna för förståelse och insikt. Och även för att förstå att det finns något annat bortom mannen eller kvinnan du ser på en parkbänk. Det finns en människa där bakom och en familj”, berörde mig djupt.

/Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *