Anna Bergfors

Dags att gå vidare- att kasta sig ut i det okända

Sådärja, då har jag sagt upp mig från jobbet!

Jag har sagt upp mig från en fast heltidsanställning på Eskilstuna kommun, närmare bestämt från trafikavdelningen på stadsbyggnadsförvaltningen där jag arbetat sedan 2008.

Nu kanske du tycker att jag är galen…Hur kan man säga upp en trygg anställning, särskilt nu i coronatider?

Jag får erkänna att det var inget lätt beslut, men det var och är rätt beslut.

Det handlar inte om att jag inte trivs på jobbet, för jag har haft världens bästa jobb på världens bästa arbetsplats med världens bästa kollegor och medarbetare.

Att jag väljer att sluta handlar om att jag är klar, färdig med jobbet, jag har liksom inget mer att ge och dessutom så vill jag satsa på mitt nystartade företag till 100 %.

Jag har ju varit tjänstledig från jobbet sedan i höstas men nu har jag alltså tagit beslutet att inte gå tillbaka som planerat den 1/4 i år.

Det känns såklart tråkigt att lämna jobbet och främst alla kollegor, alla mina underbara och schyssta kollegor som jag har. Jag kanske är partisk men trafikavdelningen har varit en riktigt bra arbetsplats enligt mig. Fin kamratskap och sammanhållning med kollegor som ställer upp till 100%. Ja, jag kommer verkligen sakna dem alla!  Även förvaltningen med tidigare chefskollegor och förvaltningschefen i spetsen är bra människor.

Jag kommer åxå sakna jobbet i meningen mina arbetsuppgifter för jag har haft ett viktigt jobb. Jag var samordnare för hållbara transporter och mitt arbete handlade om att försöka öka det hållbara resandet vilket är en viktig del när det gäller hållbarhet och en attraktiv stad, för vem vill bo i en stad där bilar och bilparkeringar prioriteras framför torg, parker och lekplatser?

Men nu är denna era av mitt liv över, nu går jag in i en annan period och på ett sätt är det en vardag jag känner igen då jag inte haft något fast jobb innan 2008.

Innan jag började på trafikavdelningen studerade jag typ 6 år och innan dess frilansade jag som kulturarbetare så jag är typ van att inte ha fast anställning och den säkerhet rent ekonomiskt som det innebär.

Så vad händer nu, kanske du undrar?

Nu söker jag extrajobb, jobb av mer tillfällig karaktär som ger lite inkomster parallellt med att jag satsar på företaget.

Jag jobbade extra inom främst hotell och restaurang under hösten men när andra vågen av Corona kom så blev jag av med de jobben. Men jag låter mig inte nedslås av det, jag fortsätter att söka jobb med ljus och lykta och jag vet att det kommer att lösa sig!

Det jobbigaste med att säga upp sig när man är i en sådan situation som jag är handlar om att våga ta steget. Att faktiskt bestämma sig för att ”kasta sig ut” men jag tror att det är precis det man ska göra när man är i min situation. Följ magkänslan och lita på att det kommer gå bra.

Jag har verkligen våndats och tvivlat och tänkt fram och tillbaka tusen gånger innan jag väl tog beslutet, men nu är det gjort. Nu kastar jag mig ut i det okända och det känns toppenbra!

Ha en bra dag och glöm inte bort att följa din magkänsla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *