Anna Bergfors

Bokförsäljningsstatistik- att sälja tröst

Självklart är du som läser mina inlägg här på Aktuellt inte lika intresserad av min försäljningsstatistik av min bok ”Jag. Har. Inga. Ord. Kvar” som jag är.

Men jag är så glad över att ni vill läsa min bok så jag måste få berätta om hur det går med bokförsäljningen!

Detta är ju den första bok jag någonsin skrivit så för mig är det stort att någon överhuvudtaget vill läsa min bok.

Jag publicerade min bok våren 2020 så den har snart funnits i ett år på marknaden.

Jag gjorde en så kallad egenutgivning av boken som innebär att jag har själv stått för alla kostnader i samband med utgivningen (KLICKA HÄR för att läsa ett tidigare inlägg om egenutgivning).

Under 2020 sålde jag drygt 100 böcker men efter min medverkan i TV 4 morgonsoffa så ”smällde det till” (KLICKA HÄR för att se TV inslaget från TV 4).

Under januari-mars i år (2021) har jag sålt nästa 400 böcker vilket är helt fantastiskt.

Eftersom jag gjorde en egenutgivning så har jag stått för alla kostnader själv och mitt första ekonomiska mål med boken var att jag skulle sälja så pass många böcker att det täcker kostnaderna och jag har uppfyllt det målet nu!

Men det bästa av allt är alla fina kommentarer och feedback jag fått av andra anhöriga som läst min bok och det är viktigare än hur många böcker jag säljer.

När jag skrev boken, som inte var tänkt att det skulle bli en bok, så tröstade texterna mig, och jag tänkte att om texterna kan trösta en annan mamma eller pappa, syster eller bror eller annan anhörig så är det värt att ge ut boken och jag lovar er att jag fått bekräftelse gång efter annan om att boken skänker andra i liknande situation tröst vilket känns så bra för vi anhöriga är inte ensamma, men det känns så ibland efter som typ ingen pratar öppet om detta.

De enda negativa kommentarerna jag fått på min bok hitintills är att den är för kort vilket jag väljer att tolka som positivt…

Nästa steg för min del nu är att se över möjlighet att översätta boken till engelska för att nå ut till en engelsktalande målgrupp. Jag blev inspirerad till detta av några svenskar som bor i Kanada och USA som läst min bok och som frågat om boken finns på engelska.

Jag håller på att kolla upp detta med översättare och om jag kan använda Books on Demand för detta så jag får återkomma med mer information framöver om hur det går.

Om du vill läsa min bok så kan du beställa den genom att KLICKA HÄR!

Har du läst min bok? Vad tyckte du om den?

Tveka inte att skicka din recension, ditt omdöme om boken till mig om du vill!

Du är inte ensam❤️

/Anna

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *