Anna Bergfors

Föreläsning med föredragscoachen hos Young Revolution i Eskilstuna

Häromveckan föreläste jag för en grupp ungdomar här i Eskilstuna som heter Young Revolution med min föreläsning Föredragscoachen.

KLICKA HÄR om du vill veta mer om föredragscoachning.

Young Revolution är en relativt nystartad ideell organisation som främst riktar sig till unga människor.

Lifecoaching, föreläsningar, workshops, podd, Speak outs och läxhjälp är delar av verksamheten som drivs av ungdomarna själva i hög utsträckning.

Kolla gärna deras sidor på Instagram och Facebook för att läsa mer om dem.

Ungdomarna får låna lokal av ett lokalt företag som heter Sportive People som har lokaler i centrala Eskilstuna. 

Jag använder mig av en stor mindmap när jag föreläser. Denna mindmap är främst till för mig, för att jag inte ska glömma något viktigt och den består av stödord till föreläsningen.

Jag har funderat fram och tillbaka om jag ska fortsätta med denna hemmagjorda mindmap då den inte är särskilt snygg. Först tänkte jag att jag skulle ha en Power-point men jag är ganska trött på PP om jag ska vara ärlig. Dock behöver jag lite stöd genom stödord när jag föreläser så jag utgår från detta ”manus” tills jag kommer på något bättre.

Kanske låta en layoutare/någon som kan göra en snyggare design ta fram min mindmap?

Jag brukar föreläsa ca 1 h och jag gillar verkligen dessa fysiska möten!

Min föreläsning är ganska teoretisk där jag pratar och visar exempel men jag lägger alltid in några interaktiva moment där åhörarna blir delaktiga rent fysiskt.

Här jobbar vi med att hitta en bra kroppshållning som är viktigt när man ska prata inför andra.

Man brukar säga att kroppsspråket är ca 80 % av det man förmedlar när man förmedlar något och orden bara 20 % och även om siffrorna inte är exakta så ligger det sanning i det.

Kroppsspråket är oerhört viktigt när man förmedlar information och då är det bra att vara medveten om sin kropp. Att hitta sin kropp och ha en bra, stadig och samtidigt avslappnad hållning är viktigt tycker jag, och detta kan man lätt öva på.

Jag brukar utgå från att man ska stå stadigt på golvet med båda fötterna i golvet, ca axelbrett avstånd mellan fötterna. Var lite mjuk i knäna, gunga lite med knäna för att känna dig avslappnad i knän och ben. Ha en rak och upprätt rygg, tänk att ett osynligt snöre drar dig uppåt från fötter till huvud. Slappna av i axlarna och ha ansiktet rakt fram, inte för mycket ner eller upp. Tänk inte så mycket på dina armar, låt dem följa med kroppen när du talar så brukar de röra sig naturligt.

Ja, det var några tips från föredragscoachen.

Avslutningsvis så måste jag berömma ungdomarna för deras fantastiskt fina bemötande och engagemang i samband med min föreläsning!

Jag var så lycklig och uppfylld av energi när jag gick från föreläsningen.

Heja er på Young Revolution!

/Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *