Anna Bergfors

Följ med mig på mitt semestervikariat på bemanningsenheten

Under perioden maj-augusti i år så har jag ett semestervikariat på vård- och omsorgsförvaltningens bemanningsenhet i Eskilstuna kommun och det passar mig väldigt bra då jag inte har så mycket uppdrag med företaget just nu.

Arbetet går i korthet ut på att bemanna alla verksamheter inom vård- och omsorgen i kommunen och det är allt från äldreboenden, hemtjänst, personlig assistans, larmgrupper och nattpatrull till daglig verksamhet och mitt jobb är att tillsätta vikarier när någon personal blir sjuk eller måste vabba.

Min uppfattning är att de allra flesta jobb är viktiga på olika sätt men detta jobb känns extra viktigt då jobbet som alla dessa anställda gör för och med våra brukare, som ofta är de som har störst behov av vård och omsorg, är oerhört viktigt och till och med livsavgörande.

Jag är djupt imponerad över alla medarbetare inom vården som verkligen gör en fantastisk insats för våra äldre och sjuka.

Min plan när jag sökte sommarjobb inom vården var att jag åxå skulle jobba inom vården, med brukare, men då jag haft ett liknade administrativt arbete som samordnare för personliga assistenter tidigare så blev jag tillfrågad om detta jobb istället, vilket jag tackade ja till.

Detta arbete går alldeles utmärkt att sköta på distans, vilket de flesta av mina kollegor gör nu under coronatider, men jag valde att jobba från ett kontor då jag tycker det är skönt att ”komma hemifrån” i den meningen att det blir mer struktur i mitt liv när jag jobbar på annan plats än hemma.

Det är lätt att gå runt i pyjamas med oborstat hår hela dagarna när man (läs jag) jobbar hemifrån.

Jag tappar konceptet helt enkelt och gillar vardagen och rutinerna med att gå upp på morgonen, göra mig i ordning, cykla till jobbet, jobba, äta min matlåda och cykla hem.

Visst kan det vara skönt att jobba hemifrån då och då men jag föredrar att vara på en annan arbetsplats än hemmet.

Eftersom de flesta av mina kollegor jobbar hemifrån så är vi inte så många på plats, men jag är inte helt ensam på kontoret och en bra sak är denna ståmatta som jag har vid mitt höj- och sänkbara skrivbord på kontoret där jag huserar.

Jag har för vana att stå när jag jobbar och då är det skönt med denna typ av underlag, det blir inte så statiskt.

En annan bra sak är förstås mina kollegor, och även om jag inte träffat så många av dem i verkligheten då vi kommunicerar via teams/mail/tel så känns det som att jag redan är ”en i gänget” och blivit mycket väl mottagen av mina proffsiga kollegor.

Ja, det var en inblick i hur min sommar som semestervikarie ser ut.

/Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *