Anna Bergfors

Rekarnemiljonen- rösta för trygghet!

I Eskilstuna finns det en bank som heter Rekarne sparbank, en bank som försöker bidra till ett bättre och tryggare lokalsamhälle, och just nu har de infört något som heter Rekarnemiljonen-för ett tryggare samhälle.

Rekarnemiljonen är ett sätt att uppmuntra till att fler aktörer i lokalsamhället ska kunna verka för ett tryggare samhälle och så här beskriver de satsningen som handlar om att ett antal aktörer kommer att få dela på en miljon kronor för att genomföra trygghetsskapande aktiviteter i Eskilstuna och grannstaden Strängnäs:

”I snart 200 år har vi genom vårt samhällsengagemang engagerat oss i människors något. Vi vet att det finns många människor där ute med ideér som kan göra samhället till en tryggare plats. Människor som vill göra just något. Det vill vi bidra till. Det finns många som gör bra saker för ett tryggare samhälle, men vi vet också att det finns många människor med nya idéer. Därför har vi startat Rekarnemiljonen, för nya och pågående initiativ på orterna där vi är verksamma. Om det så handlar om att skapa framtidstro och självkänsla hos ungdomar, kvällsaktiviteter eller nattvandring för säkrare gator. Vi hoppas att Rekarnemiljonen kan locka fram och möjliggöra idéer, som gör det tryggare för alla, oavsett var man bor och var man kommer ifrån”.

Självklart vill jag bidra till ett tryggare samhälle genom att verka för att stärka föräldrar i sin viktiga roll som drogförebyggare, varför jag sökt om medel för att kunna vara ute ännu mer och möta föräldrar och andra vuxna med förhoppning om att kunna verka förebyggande mot droganvändning. Min absoluta övertygelse är att föräldrar är en viktig faktor i att förebygga att barn och unga hamnar i drogmissbruk, men att föräldrar behöver hjälp och stöd ibland i sin föräldraroll då det är lätt att gå vilse.

Jag är extra glad över att jag nu kan nå föräldragrupper både på svenska, engelska och arabiska då min bok är översatt till de språken.

 

Om du vill hjälpa mig att kämpa mot droger så kan du lägga din röst på mitt förslag som du hittar genom att KLICKA HÄR!

Ju fler röster jag får, ju större chans att få ta del av Rekarnemiljonen.

Du kan även läsa om de andra fina och viktiga förslagen och självklart kan du rösta på hur många förslag du vill (men bara en röst per förslag).

/Anna

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *